Rickard Rättö har kraschat

0

Rickard Rättö skadad

-tur att det gick som de gick-

 

Nedan text är skriven av Rickard själv, direkt från sjukbädden. Därmed har vi valt att inte redigera hans text utan behållit kvar hans personliga touch..

5p3a5812Humöret va på topp, vädret super och planen för kommande månader såg ljus och så gott som skottsäker ut!
Men så va det juh det här med “så gott som”.. För som alltid när man sysslare med det jag gör, så finns alltid risken.det finns helt klart olika risker!
Allt från att bli blåst på show gash från nån tvivelaktik polack, till att man faktist splitt splatt kan Dö på fläcken efter ett misstag.

Uppenbarligen dog jag inte i torsdags och i ärlighetens namn så var det väl inte så himla nära som vissa fått det till heller. Jag gjorde ett misstag många gjort förut och betalade med min min värsta crash hitils.
första hoppet på träningen smuttade jag perfekt, all nevositet var borta och jag kände att landningen var nog helt ok att köra på med lite fler hopp, och det skulle vi jh ha tid för.   vänder runt för nästa hopp.
en bit in på inrunnet unde andra hoppet körde jag på nånting och i efterhand vet jag att jag tänkte just då, faan va konstigt det kändes. men då va det redan försent. Mitt i rampen insåg jag att jag lyckats peta ner från 2ans växel till 1an, jag gav allt jag kunde och röck i styret(som om d skulle hjälpa…)
jag landade faktist inte farligt kort, men landningsrampen jag körde på var hiskerligt brant, vilket gjorde att jag fick en returstuds och landade nedanför landningen med hojen i ryggen.
“kort alldagligt  beskrivet”, som att hoppa från 3dje våningen och försöka dämpa fallet ca 4 meter från mark med att landa på kanten av en container, ja åså va det juh dom där 100kg som gärna ville landa mjukt i ryggen på mig.

Summa av kardemumma :Tur

  • Handled bruten på 3 ställen och ur led,
  • Andra handled ur led +spricka
  • Krossad armbåge
  • Lårben av + spricka i höft
  • Sprucken njure
  • Lite småkraffs som ett par stygn i pannan och ett par hyffsade skrapsår och svullnader i olika kulör

Jag är nu klar med alla operationer och förhoppningsvis förflyttas jag till en specialist rehab redan inom några dagar.
Sjukt besviken såklart, men samtidigt vet man att risken alltid fiins där, så jag ser ljust på framtiden och hur den kommer att se ut rent åkmässigt kan jag inte svara på just nu. Första prio är att bli så ok jag bara kan i kroppen igen. Idag stod jag tillome upp alldeles själv!
jävlar va arga sjuksötorskorna vart på mig när dom hitta mig med ett stort leende hängades på sängkanten. villa bara bevisa för mig själv att det faan inte ska behöva ta så lång tid som dom beräkn
ar.

nu har jag en fruktansvärd kramp i mitt vänstra lillfinger som jag skriver med..vet inte hur lång tid ja skrivit, men vet att jag hunnit “moffe slumra till” minst 10ggr…

kan som sagt inte träna några 10timmars pass kommande period,,så förmodligen kommer jag väl att ha hyffsat med dötid att lillfinger printa vidare här…från “fmx pro” till “rehab pro”,,
får väl se vad läsar kretsen tycker är mer intresant att följa..

-Rag Doll Rat-

expressen skrev http://www.expressen.se/Nyheter/1.1544065/svar-olycka-pa-grona-lund

VI SÄGER KRYA PÅ DIG DUDE DU E SNART TILLBAKA:…Kiss

text från rättös blogg http://rickardratto.blogg.se/

bild leon grimaldi

 

No comments