Johnossi Comics

0

johnossi_comicsbig

Johnossi inledde ett kreativt samarbete med seriemakaren Kim W Andersson inför albumet ”Mavericks” där Kim ritade konvolutet. Kim ligger även bakom bandets scendekor som de använt under årets turné. Efter att ha spenderat en kortare tid tillsammans med bandet kom idén om att göra en serietidning. Bandet och Kim tog idén vidare och tillsammans med Fabian Göransson och Loka Kanarp har nu Johnossi Comics färdigställts – ett seriealbum med olika historier fritt tolkade och inspirerade av Johnossis musik.

Kim W Andersson“När jag kom in för att göra skivomslaget och konvolutet så utvecklades snabbt ett väldigt spännande samarbete. Det hade varit vansinne att sluta där. Idén med att göra en serietidning av den världen vi hade skapat av Johnossis “Mavericks” och mina bilder kom fort. Inte för att jag vågade tro på att det skulle bli av först. Men nu är den här och den är bättre än vad man någonsin kunde förutse. Tidningen är ett typexempel av att helheten är större än delarna. Musiken och serierna som är skapade av mig och mina kollegor bildar en ny värld som skildrar vår egen.”

Tidningen finns att köpa i välsorterade pressbyråer, skivaffärer och kommer att delas ut gratis till de som köper Spotify Premium konton på 7 Eleven.  Serien finns även att ladda ner som en applikation till Ipad och Iphone.
www.johnossi.com

No comments