MTB

Bike Computer App

För dig som använder din telefon som cykeldator finns det en hel mängd olika appar att välja mellan. Några är dyra andra är relativt billiga medan andra är prisvärda.
För en tid sedan fick jag ett tips av en god vän att kolla in Bike Computer appen för Android eller Iphone.
Var lite skeptisk till en början. Jag är inte något fan av att använda mobilen som cykeldator. En mobil har en rad nackdelar som inte en vanlig GPS från ex Garmin inte har. Men även några fördelar med mobil finns till trotts. Det mest fördelaktiga är att allt är samlat i en enhet och man slipper ha med sig ett gäng prylar ut.
unspecified2
Det är fritt att ladda hem appen, du integrerar med sociala medier om du vill, och även självklart Strava-vänligt.
 
Appen visar temperatur, distans, hastighet, puls, stigning och medelhastighet. Det mest nödvändiga för att ha komplett cykelinfo.
Du integrerar lätt bluetooth pulsmätaren till appen och fungerar felfritt. Dock fungerar inte Garmins pulsband vid mitt test däremot Lidls pulsband fungerade direkt.


Det som gör appen absolut intressant är nödfunktionen kallad ”keep me safe” inget nytt, många andra har den funktionen. Men, du kan välja hur många du vill att appen ska kontakta, även välja efter hur lång tid som crash-funktionen ska aktiveras efter att du gått omkull. Vidare bestämmer användaren vad som ska stå i nödmeddelandet som går ut till din kontakt/er.

unspecified3

Hela gränssnittet är snyggt, enkelt och absolut inte plottrigt som det lätt kan bli. Ladda hem den gratis och testa, det är en klockren cykeldator, för dig som vill vara säker och ha koll på dina resultat.

icon

Google Play https://play.google.com/store/apps/details?id=co.bikecomputer

Apple https://itunes.apple.com/app/id1153508193

Hemsida www.bikecomputer.co

 

Text Leon Grimaldi